4u1 Mašinsko čišćenje DPF filtera

Mi smo profesionalni DPF servis i nalazimo se u Zrenjaninu. Kombinovanjem više metoda mašinskog čišćenja DPF filtera efikasno oslobađamo vaš DPF filter od naslaga čađi i pepela do 98% bez mogućnosti oštećenja filtera i sa garancijom kvaliteta usluge.

Mašinsko čišćenje DPF filtera sl 1

Cena naših usluga čišćenja DPF filtera kreće se od 8.900,00 do 15.900,00 dinara. U tu cenu je uključeno:

 • sveobuhvatno ispitivanje sistema vašeg vozila za obradu izduvnih gasova
 • detaljan vizuelni pregled DPF filtera
 • testiranje pre i posle čišćenja
 • mašinsko čišćenje i
 • izrada izveštaja o stanju filtera.
 • Kompletan servis DPF filtera u Zrenjaninu

Naše iskustvo i specijalizovane mašine omogućavaju nam temeljno čišćenje DPF filtera, čime se vraćaju normalne performanse vašeg vozila i smanjuje emisija štetnih čestica. Osim toga, nudimo i dodatne usluge, kao što je montaža i demontaža filtera, zamena senzora i čišćenje EGRa i usisa, po potrebi.

Uz čišćenje DPF filtera, nudimo i kompletnu uslugu dijagnostikovanja uzroka zapušavanja DPF-a i otklanjanje dijagnostikovanih kvarova.

Zašto da se odlučite za profesionalno mašinsko čišćenje DPF filtera?

Mašinsko čišćenje DPF filtera podrazumeva uklanjanje nataloženih nečistoća iz saća filtera specijalizovanim mašinama. Proces dijagnostikovanja, testiranja i čišćenja DPF filtera vode obučeni operateri sa dugogodišnjim iskustvom. Ceo postupak čišćenja obavlja se specijalizovanom opremom bez ikakvih improvizacija.

Prednosti profesionalnog mašinskog čišćenja DPF filtera

Kako i kojim metodama čistimo DPF filtere?

Širom planete, milioni vozila na dizel gorivo poseduju ugrađene DPF filtere na svojim motorima. Tokom radnog veka jednog dizel motora, DPF filter može postati opterećen naslagama čađi i pepela, te je potrebno primeniti mašinsko čišćenje kako bi se održala njegova efikasnost. U tu svrhu, razvijene su različite tehnologije koje se primenjuju za čišćenje DPF filtera, a četiri najefikasnije su:

1. Hidrodinamičko čišćenje DPF filtera

Hidrodinamičko čišćenje je tehnika koja koristi pulsirajući mlaz vode pod visokim pritiskom kako bi očistila DPF filter. Voda u kombinaciji sa aditivom se ubrizgava u filter promenljivim intervalima i pod različitim pritiscima, što omogućava uklanjanje naslaga čađi i pepela. Ova metoda je efikasna u uklanjanju tvrdokornih naslaga i vraćanju optimalne propusnosti DPF filtera.

2. Termička obrada DPF filtera

Pri termičkom tretmanu koriste se visoke temperature (oko 700C°) kako bi se očistio DPF filter. Povećavanjem temperature, čestice čađi i pepela u filteru prolaze kroz proces oksidacije, pretvarajući ih u manje štetne materijale. Ova tehnika je korisna za uklanjanje naslaga koje su se uz primese nesagorelog goriva i ulja pretvorile u izuzetno čvrsti oblik koji je teško očistiti drugim metodama. Termička obrada DPFa uz kombinaciju sa hidrodinamičim postupkom u potpunosti vraća filter u optimalno stanje.

3. Čišćenje DPF filtera izduvavanjem čestica sa vazduhom pod pritiskom

Ova metoda koristi snažan pritisak vazduha kako bi očistila DPF filter. Vazduh se usmerava prema filteru, razbijajući i uklanjajući naslage čađi i pepela. Ova tehnika je brza i efikasna, ali može biti manje delotvorna kod tvrdokornih naslaga.

4. Ultrazvučno čišćenje DPF filtera

Ultrazvučno čišćenje koristi visokofrekventne ultrazvučne talase kako bi razbila naslage čađi i pepela u DPF filteru. Ova metoda se koristi zajedno sa hemijskim rastvorima kako bi se postigla dubinska čistoća filtera. Ultrazvučno čišćenje je posebno korisno za uklanjanje finih čestica i osiguravanje optimalnog protoka gasova kroz filter.

Ultrazvučno čišćenje DPF filtera

Svaka od ovih tehnologija čišćenja DPF filtera ima svoje prednosti i može biti izuzetno efikasna u različitim situacijama. U našem servisu, posvećujemo posebnu pažnju dijagnostikovanju uzroka zaprljanosti DPF filtera, načina i nivoa zapušenja.

Kada dobijemo sve potrebne informacije, pažljivo odabiremo najefikasniju metodu ili njihovu kombinaciju za svaku jedinstvenu situaciju. Naš cilj je pružiti visoko kvalitetno čišćenje DPF filtera koje će vratiti vašem vozilu optimalne performanse.

Kako izgleda proces čišćenja DPF filtera u našem servisu?

Nudimo sveobuhvatan pristup čišćenju DPF filtera sa ciljem da rešavamo sve probleme na sistemima za obradu izduvnih gasova. U DPF servisu Magnum Zrenjanin pridajmo veliku važnost preciznoj dijagnostici, jer znamo da je tačno utvrđivanje uzroka ključno za efikasno rešenje problema.

Prijem i dijagnostika

Kada vozilo stigne u naš servis sa problemom na DPF filteru, prvo vršimo detaljan pregled kako bismo utvrdili stepen zapušenja filtera i razlog tog zapušenja. Nakon pažljive dijagnostike, dajemo vam ponudu za mašinsko čišćenje DPF filtera, ili u slučaju utvrđenih kvarova na sistemu, ponudu za popravku tih kvarova.

Demontaža – Testiranje – Mašinsko čišćenje

Nakon što prihvatite ponudu, filter se pažljivo demontira sa vozila i podvrgava dodatnim ispitivanjima kako bismo odredili najoptimalniju metodu čišćenja ili kombinaciju više metoda. Nakon što završimo postupak mašinskog čišćenja, vršimo testiranje DPF filtera i beležimo sve relevantne parametre. Na taj način, možemo vam pružiti informacije o stanju DPF filtera i uspešnosti postupka čišćenja.

Otklanjanje kvarova – Montaža DPFa – Testiranje i Dijagnostika

Nakon što su svi dijagnostikovani kvarovi otklonjeni i očišćeni DPF filter je montiran, vršimo testiranje vozila kako bismo se uverili da sve funkcioniše besprekorno. Obavljamo probnu vožnju i proveravamo da li ima memorisanih grešaka u vezi povezanih sistema, koristeći dijagnostički uređaj.

Račun, Garancija - Preporuke

Na kraju postupka, izdajemo vam pismenu garanciju za sve pružene usluge i obavljene popravke. Takođe, dobijate i izveštaj sa zapažanjima naših servisera, kao i preporuke o održavanju sistema za obradu izduvnih gasova.

Zašto odabrati naš DPF servis u Zrenjaninu?

1. Dugogodišnje iskustvo

Sa više od 12 godina iskustva, od 2011. godine, bavimo se proizvodnjom i popravkom izduvnih sistema. Naše iskustvo i znanje omogućavaju nam da vam pružimo visokokvalitetnu uslugu.

2. Kompletna usluga na jednom mestu

Naš servis je potpuno opremljen profesionalnim mašinama i uređajima za dijagnostiku, popravku, reparaciju ili čišćenje kompletnog sistema za obradu izduvnih gasova, uključujući DPF filtere. Bez obzira na problem, možete se osloniti na nas da pružimo sveobuhvatnu pomoć.

3. Garancija 25 meseci

Vaše zadovoljstvo i poverenje su nam veoma važni. Zato vam pružamo pisanu garanciju od 25 meseci za sve naše pružene usluge i ugrađene delove. Ovo vam pruža dodatnu sigurnost i mir da će vaše vozilo biti u dobrim rukama.

4. Stručan tim sa brzom uslugom

Naš DPF servis tim sastoji se od 9 članova, omogućavajući nam da pružamo kvalitetnu i efikasnu uslugu. Većinu popravki obavljamo u roku od 24 sata, tako da ćete se brzo vratiti na put.

Vaše vozilo zaslužuje najbolju moguću pažnju i brigu. Poverite svoj DPF filter našem stručnom timu i budite sigurni da će vaše vozilo funkcionisati efikasno i bez problema. Kontaktirajte nas danas kako bismo vam pomogli da vratite performanse vašeg vozila bez uklanjanja DPF filtera. Kvalitet obavljenog posla i vaše zadovoljstvo su naš prioritet!

Najčešća pitanja i odgovori

DPF filter (diesel particulate filter) je uređaj koji redukuje emisiju štetnih čestica koje nastaju sagorevanjem goriva u dizel motorima. Tokom vremena, filter se može zapušiti naslagama čađi, što smanjuje performanse vozila i povećava emisiju štetnih materija. Mašinsko čišćenje DPF filtera omogućava vraćanje filtera u optimalno stanje.

Mašinsko čišćenje DPF filtera podrazumeva upotrebu specijalizovanih mašina i tehnika za uklanjanje naslaga čađi iz filtera. Postupak uključuje demontažu filtera, dijagnostiku nivoa zapušenja i izbor najefikasnije metode čišćenja.

 1. Ako vozač posumnja da je DPF filter na njegovom vozilu zapušen, postoje neki koraci koje može preduzeti kako bi proverili situaciju i potencijalno rešili manje probleme. Međutim, važno je napomenuti da ozbiljniji problemi sa DPF filtrom, kao i popravke i čišćenje, obično zahtevaju stručnu intervenciju u servisu. Evo nekoliko koraka koje vozač može preduzeti:
 • Proverite instrument tablu: Ako primetite da se lampica upozorenja za motorni sistem ili DPF filter pali na instrument tabli, to ukazuje na problem. U ovom slučaju, trebali biste smanjiti opterećenje vozila (nemojte voziti brzo) i obratiti se stručnom servisu što je pre moguće.
 • Pratite performanse vozila: Ako primetite da vozilo gubi snagu, teže ubrzava ili se ponaša neuobičajeno, to može ukazivati na problem sa DPF filterom. Pokušajte voziti lagano i izbegavajte forsiranje motora kako biste smanjili stvaranje dodatne čađi.
 • Izvedite dužu vožnju na otvorenom: Ako primetite da se vozilo uglavnom koristi za kratke gradske vožnje, DPF filter može imati problema sa regeneracijom. Pokušajte izvesti dužu vožnju na otvorenom putu, pri višim brzinama i konstantnim obrtajima, kako biste omogućili DPF filteru da se regeneriše putem povećane temperature izduvnih gasova.
 • Proverite uputstvo za korisnika: Uputstvo za korisnika vašeg vozila može sadržavati specifične smernice i preporuke u vezi sa DPF filtrom. Informišite se više o regeneraciji DPF filtera i kako možete doprineti očuvanju njegove funkcionalnosti.
 • Koristite visokokvalitetno gorivo: Kvalitetno gorivo sa manje primesa može doprineti manjem stvaranju čađi i naslaga u DPF filteru. Koristite gorivo koje preporučuje proizvođač vozila kako biste održali čist DPF filter.
 • Koristite aditive za čišćenje: Postoje komercijalno dostupni dodaci za gorivo koji se koriste za čišćenje sistema za obradu izduvnih gasova, uključujući DPF filter. Pre nego što koristite ove dodatke, proverite sa proizvođačem vozila ili stručnjakom da li su oni pogodni za vaše vozilo.

Važno je napomenuti da iako ovi koraci mogu pomoći u nekim manjim situacijama, ozbiljniji problemi sa zapušenim DPF filtrom obično zahtevaju stručnu dijagnostiku i popravku u servisu. Ako primetite ozbiljne simptome ili upozorenja, najbolje je obratiti se stručnom mehaničaru koji će moći da proceni situaciju i preduzme odgovarajuće mere.

Zapušeni DPF (Diesel Particulate Filter) filter može izazvati niz problema u vašem vozilu. Evo nekoliko simptoma koji ukazuju na mogući problem sa zapušenim DPF filterom i kada bi trebalo da se obratite stručnom servisu:

 • Smanjenje snage vozila: Ako primetite da vaše vozilo gubi snagu i teže ubrzava, to može biti znak zapušenog DPF filtera. Ovo se obično dešava jer zapušeni filter ograničava protok izduvnih gasova, što smanjuje performanse motora.
 • Povećana potrošnja goriva: Zapušeni DPF filter može dovesti do lošije efikasnosti sagorevanja goriva, što rezultira većom potrošnjom goriva. Ako primetite da morate češće da sipate gorivo nego obično, to bi mogao biti znak problema sa DPF filtrom.
 • Lampe upozorenja na instrument tabli: Većina modernih vozila ima sisteme za praćenje izduvnih gasova i DPF filtera. Ako primetite da se lampica upozorenja za motorni sistem ili DPF filter pali na instrument tabli, to ukazuje na potencijalni problem.
 • Česti regenerativni ciklusi: DPF filter se regeneriše putem regenerativnih ciklusa tokom kojih se višak čađi sagoreva kako bi se očistio. Ako primetite da su ovi ciklusi postali česti ili da se regeneracija ne završava, to ukazuje na mogući problem sa zapušenim DPF filtrom.
 • Smanjen protok izduvnih gasova: Zapušeni DPF filter može uzrokovati smanjen protok izduvnih gasova, što može uticati na emisije i ukupno performanse vozila.

Ako primetite bilo koji od ovih simptoma, trebali biste se obratiti stručnom servisu za pomoć. Obratite se servisu sa iskustvom u radu sa DPF filterima kako bi dijagnostikovali problem i preduzeli odgovarajuće korake za čišćenje ili popravku filtera. Ignorisanje problema sa zapušenim DPF filterom može dovesti do ozbiljnijih problema sa performansama ili dovesti do skupih oštećenja, stoga je važno reagovati na vreme.

Profesionalno mašinsko čišćenje DPF filtera pruža mnoge prednosti:

 • Uklanja do 98% naslaga čađi iz filtera
 • Ne oštećuje filter i vraća mu optimalne performanse
 • Rešava problem zapušenja, uključujući dijagnostiku i popravku
 • Garantuje kvalitet usluge
 • Poboljšava ekološku održivost vozila

U našem servisu koristimo četiri efikasne metode:

 • Hidrodinamičko čišćenje: Upotreba pulsirajućeg mlaza vode pod pritiskom
 • Termička obrada: Korišćenje visokih temperatura za oksidaciju čađi
 • Čišćenje vazduhom pod pritiskom: Snažan pritisak vazduha za razbijanje naslaga
 • Ultrazvučno čišćenje: Kombinacija ultrazvuka i hemijskih rastvora

Naša usluga obuhvata sveobuhvatnu dijagnostiku sistema za obradu izduvnih gasova, detaljan vizuelni pregled filtera, testiranje pre i posle čišćenja, mašinsko čišćenje, i izradu izveštaja o stanju filtera. Cena usluge takođe uključuje sve navedene korake.

Najbolja metoda mašinskog čišćenja DPF filtera zavisi od različitih faktora, uključujući stepen zapušenja filtera, vrstu naslaga čađi i pepela, kao i tehničke karakteristike samog filtera. Različite metode mogu biti efikasne u različitim situacijama. Nijedna metoda nije univerzalno „najbolja“, već se odabir metode zasniva na specifičnim uslovima, stepenu zapušenja, tipu naslaga i drugim faktorima. U mnogim slučajevima, kombinacija više metoda može biti efikasnija. Važno je da stručni mehaničari procene situaciju i preporuče odgovarajuću metodu ili kombinaciju metoda za čišćenje DPF filtera na osnovu rezultata dobijenih dijagnostikom vozila i testiranjem filtera.

Vreme čišćenja DPF filtera može varirati zavisno od stepena zapušenja i metode čišćenja koja se primenjuje. Većina filtera se čisti (ceo postupak koji uključujue prijem vozila, dijagnostiku stanja, demontažu, testiranje, čišćenje i montažu filtera) u roku od 24 sata.

Da, osim mašinskog čišćenja, nudimo i kompletnu uslugu dijagnostikovanja uzroka zapušavanja DPF-a i otklanjanje dijagnostikovanih kvarova. Takođe, možemo obaviti montažu i demontažu filtera, zamenu senzora i čišćenje EGR ventila i delova usisa po potrebi.

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto pranje DPF filtera u servisu nije rešilo problem koji imate. Evo nekoliko čestih razloga:

 • Složeni problem zapušenosti: Ako je DPF filter bio veoma zapušen ili su naslage čađi i pepela veoma tvrdokorne, standardno pranje možda nije bilo dovoljno da potpuno ukloni sve naslage. U takvim slučajevima, može biti potrebno primeniti više tretmana ili različite metode čišćenja kako bi se problem rešio.
 • Oštećenje filtera: Ako je DPF filter bio fizički oštećen ili je već pretrpeo značajno habanje, pranje može privremeno poboljšati performanse, ali se osnovni problem možda neće potpuno rešiti. Oštećenja na filteru mogu uticati na njegovu efikasnost i funkciju.
 • Pogrešna dijagnoza: Ako je uzrok problema zapušenosti DPF filtera drugačiji od očekivanog, pranje filtera neće rešiti problem. Može biti da postoji drugi problem u sistemu za obradu izduvnih gasova, kao što su problemi sa senzorima, EGR ventilom ili drugim komponentama.
 • Kompleksni problemi: Ponekad problemi sa performansama DPF filtera mogu biti rezultat kompleksnih problema u celom sistemu za obradu izduvnih gasova. To može zahtevati detaljno dijagnostikovanje i rešavanje više problema zajedno kako bi se problem potpuno rešio.
 • Nedovoljna dijagnostika: Ako servis nije pažljivo dijagnostikovao uzrok problema pre nego što je pristupio pranju filtera, postoji mogućnost da su preskočeni važni koraci ili uzroci zapušenosti. Pravilna dijagnoza je ključna za uspešno rešavanje problema.

Ako ste već prali DPF filter u jednom servisu i problem se nije rešio, preporučljivo je da potražite drugo mišljenje stručnjaka. Obavezno komunicirajte detaljno o svim simptomima i ranijim intervencijama kako bi novi servis mogao bolje razumeti situaciju i pravilno dijagnostikovati problem. Ponekad je rešenje problema složeno i zahteva kombinaciju pravilne dijagnoze, odgovarajuće metode čišćenja i eventualnih popravki drugih komponenti sistema za obradu izduvnih gasova.

Naše iskustvo, specijalizovane mašine i profesionalno obučeni operateri omogućavaju nam da pružimo visoko kvalitetno čišćenje DPF filtera. Takođe, pružamo garanciju od 25 meseci za sve naše usluge i ugrađene delove.

Za zakazivanje usluge ili dodatna pitanja, možete nas kontaktirati putem telefona, e-maila ili posetiti našu radionicu. Naš kolega Goran će vam rado pružiti sve potrebne informacije i zakazati termin. Njegov broj telefona je 069 500 6006.

Naš DPF servis se ističe dugogodišnjim iskustvom, kompletnom uslugom na jednom mestu, garancijom na kvalitet, brzom uslugom i stručnim timom. Vaše vozilo je u sigurnim rukama i možete se osloniti na nas za sve potrebe vezane za DPF filter.

Kako da dođete do nas?

Nalazimo se ulici Đure Jakšića 14, Zrenjanin

Odloženo plaćanje do 300 dana!

Popravite auspuh, DPF ili katalizator danas, a platite čekovima na odloženo do 300 dana.

Zakažite pregled