Servis auspuha

Auspuh servis Magnum Zrenjanin. Cena auspuha od 1.500 – 9.000 dinara. Montaža auspuha Gratis. Brzi auspuh servis. Preko 900 modela auspuha na stanju. Montiramo komplet auspuh do 60min. Zakažite pregled i saznajte zašto nam dolaze kupci iz Beograda i Novog Sada.

Servis auspuha

Zašto je važno da je auspuh na Vašem automobilu ispravan?

 • Obezbeđuje efikasan rad motora.
 • Automobil troši manje goriva.
 • Obezbeđuje da otrovni gasovi ne ulaze u kabinu vozila.
 • Obezbeđuje tehničku ispravnost Vašeg automobila.

Šta je to izduvni sistem automobila ili auspuh?

Auspuh ili izduvni sistem motora je veoma važan deo automobila. Osnovna funkcija auspuha je odvođenje gasova i toplote iz motora automobila koji nastaju usled sagorevanja pri radu motora. Pored ovog auspuh ima zadatak da smanjuje buku i zagađenje vazduha. Ova uloga auspuha je posebno važna u većim gradovima kao što su Beograd i Novi Sad.

5 zanimljivih činjenica u vezi auspuha

Prvi auspuh dizajniran je 1897. godine i delo je amerikanca Miltona Maršala.

74dB je maksimalna jačina zvuka koju sme da emituje auspuh, porpisano od strane udruženja evropskih proizvođača autombila. Za bilndirane automobile dozvoljena jačina zvuka je 2dB više.

Na automobilima koji se manje voze auspuh brže propada. Razlog za to je voda tj vodena para koja se stvara prilikom rada motora. Kada se auspuh dobro ugreje sva voda isparava na izlaznu cev auspuha. Prilikom kratkih vožnji vodena para iz gasova auspuha pretvara se u tečnost i zadržava se u izduvnom sistemu. Tako se vremenom stvara korozija.

Ugljen-monoksid je gas bez boje, mirisa i ukusa i izuzetno je otrovan. Nalazi se u isparenjima koja sadrže ugljenik pa ga zato ima i u izduvnim gasovima motora automobila.

41.000 US dolara je cena najskupljeg auspuh koji je ugrađen na jedan automobil. Ovaj sportski auspuh izrađen je od titanijuma za super automobil Bugatti Vitesse. (Najjeftiniji su za Yugo 55 nedeljom na Najlon pijaci u Novom Sadu 🙂 )

Kratko predstavljanje rada Magnum auspuh servisa

Proizvodni pogon auspuha pod brendom Magnum, posluje u Zrenjaninu od 2011. godine. Ubrzo po otvaranju proizvodnog pogona javila se potreba za otvaranjem specijalizovanog servisa za prodaju, popravku i ugradnju auspuha.
Auspuh servis Magnum poslujući u sklopu proizvodnog pogona svojim kupcima može da ponudi jedinstvene pogodnosti pa ćemo nabrojati neke:

Više od 900 različitih modela auspuha uvek je na stanju u našem magacinu. Uz dobru organizovanost ovaj veliki asortiman auspuha omogućava nam da našim mušterijama pružamo brzu i kvalitetnu uslugu.

Proizvodimo preko 600 različitih tipova univerzalnih auspuha. Uz profesionalnu mašinu za savijanje cevi u mogućnosti smo izraditi auspuh za bilo koji automobil ili kombi vozilo.

2018 g. otkupili smo proizvodnu liniju od firme „Kulić auspuh“ iz Beograda i tako podigli nivo kvaliteta naših auspuha i učvrstili se na mestu broj jedan kada je u pitanju proizvodnja auspuha u Srbiji.

Imamo širok asortiman delova izduvnog sistema kojima snabdevamo naše kupce na teritoriji Srbije. Katalizatori, fleksibilne cevi, šelne, izduvne cevi, dihtunzi, nosači auspuha, setovi za montažu auspuha i drugo.
U službi kupaca je 19 stalno zaposlenih radnika specijalizovanih za proizvodnju, ugradnju i popravku izduvnih sistema automobila i kombi vozila. 

Prepoznatljivi smo po kvalitetno urađenom poslu, fer i profesionalnom odnosu prema kupcima. Iako je udaljenost poveća, Beograd 70km i Novi Sad 50km, veliki broj mušterija nam dolazi i iz ovih gradova.

Naš servis se nalazi u Zrenjaninu ali dobra tehička opremljenost i snabdevenost proizvodima čini da je područje na kome pružamo naše usluge mnogo veće. Gotovo svakodnevno naš auspuh servis posećuju kupci iz Subotica, Kikinde, Bečeja, Vršca, Pančeva, Beograda, Zemuna, Šida, Vrbasa, Novog Sada, Stare i Nove Pazove i mnogih drugih mesta širom Vojvodine.

Zadnji lonac

Auspuh zadnji lonac

Srednji lonac

Auspuh srednji lonac

Cevi izduvnog sistema

Cev izduvnog sistema

Kako se otklanjaju kvarovi na zadnjem/srednjem loncu i cevima izduvnog sistema?

Najefikasniji način otklanjanja kvara na zadnjem/srednjem loncu i izduvnim cevima je njihova zamena novim. Popravka je moguća u situacijama kada je došlo do fizičkog oštećenja lonca i cevi auspuha (saobraćajna nezgoda, prekomerne vibracije zbog neispravnosti nosača auspuha i motora i slično). U ovim slučajevima ovi delovi izduvnog sistema mogu se popravljati (zavarivati) jer nije došlo do korozije materijala.

Koji su najčešći simptomi kada je auspuh pokvaren?

 • Prekomerna buka koju proizvodi auspuh
 • Povećana potrošnja goriva
 • Neprijatan miris gasova u kabini vozila
 • Zvuk lupanja, zvečanja ili zvonjave ispod automobila
 • Motor otežano pali
 • Miris dima ili paljevine ispod haube motora
Pokvaren auspuh

Najčešći kvarovi na zadnjem/srednjem loncu i cevima izduvnog sistema

 • Trulež materijala izazvana korozijom
 • Pucanje delova izduvnog sistema
 • Fizička oštećenja nastala tokom vožnje

Koliko košta popravka ili zamene zadnjeg/srednjeg lonca i cevi izduvnog sistema?

 • Cena zavarivanja puknutih delova auspuha ili zamena dela izduvne cevi kreće se od 1.500,00 pa do 4.000,00 dinara
 • Zamena srednji lonac cena od 1.500,00 do 6.000,00 dinara
 • Zamena zadnji lonac cena od 2.500,00 do 9.000,00 dinara
 • Zamena izduvnih cevi cena od 2.500,00 do 7.000,00 dinara
Popravka auspuha

Važna napomena

Gore navedene cene su okvirne i taj cenovni opseg važi za 95% aktuelnih automobila u Srbiji. Za tačnu ponudu za zamenu zadnjeg/srednjeg lonca ili izduvnih cevi na Vašem automobilu predlažemo da nas kontaktirate. Kada nam pošaljete podatke o Vašem vozilu, daćemo Vam preciznu ponudu cena ovih delova i naših usluga. Ukoliko niste iz okoline Zrenjanina (Beograd, Novi Sad) predlažemo da se svoj dolazak najavite. Mi ćemo vam dati što precizniju ponudu, rezervisati potrebne delove i obezbediti termin kako vi ne biste gubili vreme na čekanje.

Gde se nalazimo?

Na 55min vožnje od Beograda i 40min od Novog Sada nalazi se Zrenjanin grad na Begeju.

Od centra grada naš auspuh servis je udaljen 850m ili 11 minuta lagane šetnje. Ukoliko se odlučite da nas posetite preporučujemo da prošetate centralnim ulicama našeg grada a možete popiti kafu u nekom od brojnih kafića, poslastičarnica i restorana u glavnoj ulici.

Najčešća pitanja i odgovori

Za svaki prodati i ugrađeni auspuh našim kupcima uz račun izdajemo i pisanu garanciju. Garancija važi 25 meseci a uslovi garancije su navedeni u garantnom list.

Pošto se bavimo proizvodnjom auspuha i ostalih delova izduvnog sistema u potpunosti kontrolišemo njihov kvalitet. Svi proizvodi su izrađeni od specijalnog čeličnog lima koji se u auto industriji koristi za proizvodnju auspuha. Trajnost naših proizvoda je minimalno 25 meseci koliko traje i garancija ali u praksi rok trajanja je mnogo duži pa u našem servisu nailazimo na auspuhe koje su kupci kupili i pre 6-7 godina a koji i danas traju.

Zavisno od vrste automobila i da li treba da se zameni samo jedan lonac, ceo komplet ili treba uraditi još neke popravke na izduvnom sistemu vaš automobil se u servisu zadržava od 30 minuta do 3 sata.

Odloženo plaćanje do 300 dana!

Popravite auspuh, DPF ili katalizator danas, a platite čekovima na odloženo do 300 dana.

Zakažite pregled